VÍDEO Sant Joan de les Abadesses canvia la Festa del Grito per un acte a Internet

El programa va incloure una conferència sobre Salvador Moreno

NacióDigital
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:28h

Aquest dissabte, 19 de setembre, amb motiu de la Festa del Grito, que Sant Joan de les Abadesses va suspendre per ser incompatible amb les mesures de seguretat necessàries per fer front a la crisi sanitària pel coronavirus, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, el Consolat de Mèxic a Barcelona i l’Associació MEXCAT han organitzat un acte en línia que s'ha pogut veure al canal de Youtube del consistori. També el podeu veure a sobre d'aquesta notícia. 

A l’acte hi van intervenir l’alcalde, Ramon Roqué; la cònsol encarregada del Consolat de Mèxic a Barcelona, María Teresa Rosas Jasso; el president de MEXCAT, César Cárdenas; i va tancar  l’ambaixadora de Mèxic a Espanya, María Carmen Oñate Muñoz.

Durant l’acte hi va haver una breu conferència sobre l’obra i la vida de Salvador Moreno (1916-1999) a càrrec del contratenor Emmanuel Pool, que ha publicat una tesi doctoral sobre l’obra Severino de Moreno a principis d’aquest any. Part de la seva investigació l’ha feta a l’arxiu personal de l’artista que va cedir a Sant Joan de les Abadesses. Pool, a més, va fer-se càrrec de la restauració i ha fet donació d’un llibret de 1904 que Jaume Nunó -santjoaní autor de la música de l’himne de Mèxic- va fer per a una xocolateria i que està signada per a ell mateix.