L'Hospital de Campdevànol rep la Creu de Sant Jordi

La ripollesa Montserrat Pujolar i Giménez, pianista i compositora de sardanes, també ha estat guardonada

L'alcaldessa ​Dolors Costa recull la Creu de Sant Jordi en nom de la Fundació Privada Hospital de Campdevànol
L'alcaldessa ​Dolors Costa recull la Creu de Sant Jordi en nom de la Fundació Privada Hospital de Campdevànol | ACN
NacióDigital
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 15:24h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lliurat aquest dilluns la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Entre els guardonats hi havia l'Hospital de Campdevànol i Montserrat Pujolar.

A l'entrega dels premis, Torra ha remarcat que l'acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi viu des del 2018 una "greu i important excepcionalitat", i ha remarcat: "A les edicions del 2018 i 2019 no hi érem pas tots, i enguany hi hem d'afegir la pandèmia provocada per la covid-19". A més, ha lamentat que si bé no s'ha pogut celebrar aquest esdeveniment en el format habitual al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), ha aconseguit celebrar-se al Saló de Sant Jordi de la Generalitat, "potser un dels llocs més emblemàtics" del país.

La Fundació Privada Hospital de Campdevànol ha estat una de les guardonades "en reconeixement al servei assistencial i a l"arrelament social de pacients i de professionals de la medicina que ha dut a terme la institució durant el seu primer segle de vida. Per haver estat una iniciativa popular dels veïns i veïnes del municipi, a la qual hi ha sabut afegir el compromís amb l'excel·lència i la innovació com a hospital de proximitat". El centre celebra enguany el seu centenari. Ha recollit el guardó l'alcaldessa del municipi, Dolors Costa.
 

Montserrat Pujolar també ha rebut la Creu de Sant Jordi. Foto: ACN


També ha rebut la Creu de Sant Jordi la ripollesa Montserrat Pujolar i Giménez, pianista i compositora de sardanes, "en reconeixement a la seva aportació com a promotora i difusora de la cultura catalana, dins i fora del país". I també: "Pionera en l'art de la composició sardanística, ha reivindicat la figura de la dona compositora. És la imatge de la dona treballadora incansable que s’ha obert camí en un món d'homes. Totes les seves obres, de gran qualitat, són interpretades ininterrompudament. Ha compost música religiosa, l'himne del Mil·lenari del Monestir de Ripoll, cançons i sardanes i ha assolit un gran èxit i reconeixement tant per part d’entitats sardanistes com de multitud d’ajuntaments d’arreu del país". 

Entre els guardonats per la Creu de Sant Jordi d'enguany hi ha destacades personalitats, com l'artista Miquel Barceló, l'actriu Imma Colomer, la coreògrafa Sol Picó, els germans Roca, Pallassos Sense Fronteres, la pilot de motos Laia Sanz i els pares de Guillem Agulló per la seva lluita antifeixista. 

Aquí podeu consultar tots els guardonats: 

Creus de Sant Jordi 2020 by edicio naciodigital on Scribd