1 de 10
Ripoll

La Fundació Guifré de Ripoll adaptarà la terrassa ubicada a la planta 0 com a jardí terapèutic

Les obres tindran un cost de 8.000 euros

per Redacció, 18 de setembre de 2020 a les 09:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Guifré de Ripoll adaptarà la terrassa ubicada a la planta 0 com a jardí terapèutic, a través de l’adquisició  de nou mobiliari i de la distribució de l’espai,  per tal que serveixi d’instrument terapèutic  i socialitzador, fomentant l’autonomia personal de les persones grans i amb grau de deteriorament cognitiu. L’actuació tindrà un cost 8.000 euros, dels quals el 62,5%  es finançarà gràcies a la col·laboració de l’Obra Social la Caixa.

Aquest dilluns 14 de setembre, Ivan Tibau, director de Banca Institucions de CaixaBank a Girona; l’alcalde Jordi Munell i president del patronat que regeix la fundació; i Montserrat Gratacós, directora de la Fundació Guifré, van signar el conveni a la mateixa residència.


El  projecte es basa en crear un jardí amb sis  àrees diferenciades i amb objectius definits per cada una: l’aromàtica, la cromàtica, d’horticultura, de descans, de passeig i d’estimulació auditiva.  Aquestes àrees permetran treballar diferents aspectes com la reminiscència, que permet recordar certs aspectes del passat a través d’objectes de la vida quotidiana, d’olors, de gustos…, l’estimulació sensorial per treballar la relaxació i la sensació de benestar, estar actiu i passejar o tenir cura d’un hort adaptat a les seves possibilitats i amb eines adequades a la seva força muscular.

Amb el jardí terapèutic es busca generar un  espai confortable que fomenti l’estimulació i la motivació en els avis i àvies residents. Un lloc que permetrà maximitzar l’ús actual de la terrassa i dotar de més autonomia i llibertat als residents i als usuaris del centre de dia.

 

La signatura del conveni s'ha fet aquest dilluns. Foto: Ajuntament de Ripoll

 

Participació