El carrer del davant de l'Escola Pirineu de Campdevànol passa a ser exclusiu per a vianants

L'Ajuntament també ha ampliat les voreres i eliminat la rotonda del carrer Damià de la Farga

La zona s'ha pacificat
La zona s'ha pacificat | Aj. Campdevànol
Redacció
15 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:08h
Amb la posada en funcionament de la nova Escola Pirineu, l’Ajuntament de Campdevànol va considerar necessari reorganitzar la cruïlla del carrer Damià de la Farga, carrer Puigmal i el Pont de la Farga. En aquest sentit es va demanar un estudi tècnic viari a l’empresa Intra, amb l’objectiu de pacificar i millorar la seguretat de la circulació viaria i també la dels vianants en l’entorn escolar.

Al llarg d’aquests dies ja s’ha portat a terme una primera implantació de les noves mesures recollides en aquest informe, com ara la transformació en vial per a vianants del carrer Puigmal, en el tram comprès entre el carrer Diagonal i el Damià de la Farga, mitjançant la col·locació d’uns bancs, pilones, jardineres i aparcament de bicicletes.

Així doncs, el trànsit ha quedat tancat en aquest tram de carrer i únicament hi podran circular els vianants i vehicles autoritzats (bus escolar, serveis municipals). També s’han ampliat les voreres i s’elimina la rotonda del carrer Damià de la Farga.

D’altra banda, el Passeig de la Solidaritat, vial que circumval·la l’escola Pirineu i el riu Freser, tindrà un únic sentit de circulació d’accés pel carrer Puigmal i sortida pel carrer Major, excepte els veïns dels dos edificis que viuen en el primer tram de carrer, que podran accedir als seus garatges des del carrer Major.

L’alcaldessa, Dolors Costa, apuntava: “Som conscients que aquesta actuació comportarà uns nous canvis d’hàbits en la circulació del centre urbà, els quals requeriran la implicació, aprenentatge i esforç col·lectiu per assolir la correcta implementació”. Costa considera que l’esforç ·serà plenament beneficiós per la millora col·lectiva de la seguretat viaria en el centre urbà de Campdevànol”.