coronavirus

Un total de 41 infants amb risc d'exclusió gaudeixen del programa CaixaProinfància

El programa ha inclòs dos casals d'estiu a Ripoll i Sant Joan de les Abadesses

per NacióDigital, 12 de setembre de 2020 a les 09:56 |
Els nens i nenes han anat al pavelló | Fundació MAP
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest estiu s’han iniciat les activitats del programa CaixaProinfància als municipis de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, després de la signatura del conveni entre els dos municipis, el Consorci de Benestar Social del Ripollès i la Fundació la Caixa a finals de l’any passat.

El programa es desenvolupa a través d’un treball en xarxa entre organitzacions del tercer sector del territori i el Centre Tàndem de la Fundació MAP és l'entitat coordinadora i referent. També és entitat prestadora de serveis, juntament amb Càritas, i es treballa conjuntament amb el Consorci de Benestar Social del Ripollès per detectar les necessitats de les famílies de la comarca.


Aquest estiu s’han pogut fer les primeres accions. La més destacada ha estat la participació, de manera inclusiva, de 29 nens i nenes als casals d’estiu organitzats pels ajuntaments de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. També s’han iniciat dos grups d’estudi assistit, dos reforços escolars individuals, dos grups de logopèdia i un d’atenció psicomotriu.

En total, s’han pogut beneficiar del programa 41 nens i nenes de 38 famílies. Actualment s’està treballant en la planificació de les activitats que s’obriran al llarg del curs 2020-2021.

 

El casal també ha inclòs excursions. Foto: Fundació MAP


Recordem que Proinfància, d’Obra Social la Caixa, es dirigeix a famílies amb menors en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social i econòmica, amb la finalitat de promoure i acompanyar el seu desenvolupament de forma integral, afavorint les polítiques de millora de l’equitat i la cohesió social.


El proper curs es preveu arribar a 50 famílies, a les quals es garantirà la promoció educativa i social a través dels subprogrames de reforç educatiu, educació no formal i temps lliure, suport familiar, atenció psicoterapèutica i promoció de la salut.

 

Participació