coronavirus

Ripoll s'adhereix a una Setmana de la Sostenibilitat amb activitats de petit format

El certamen, marcat per la Covid-19, es farà del 14 al 20 de setembre

per NacióDigital , 12 de setembre de 2020 a les 13:39 |
La bicicleta tindrà el seu protagonisme | Xevi Mas
Per 8è any consecutiu l’Ajuntament de Ripoll s’ha adherit a la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que del 14 al 20 de setembre se celebra en l’àmbit europeu. La iniciativa té per objectiu avançar cap a uns hàbits més sostenibles, segurs i saludables.

Enguany i a causa de la Covid-19, coincideix amb la Le’ts Clean Up Europe, que també se celebra arreu d'Europa del 18 al 20 de setembre i en el que l’Ajuntament també s’adhereix des de fa quatre anys. Atesa aquesta coincidència s’ha cregut oportú celebrar al llarg de la mateixa setmana accions per a fomentar els objectius que persegueixen les dues celebracions.


Acostumats a accions que aplegaven a moltes persones i a col·lectius molt variats, ressaltant per exemple les més de 300 persones que cada any participaven en la caminada per l’envelliment actiu, aquest any les activitats s’han hagut de pensar per a respectar totes les mesures de seguretat establertes per evitar la propagació del coronavirus.

El tret de sortida serà el dimarts 15 amb una activitat que combinarà la sensibilització de la seguretat fent ús de la bicicleta amb els treballs manuals, tot elaborant un reflectant per posar a la seva bicicleta. Es farà a cada centre d’educació primària tot seguint el protocol del Departament d’Educació.


El dimecres 16 la sensibilització s’adreçarà als alumnes de secundària, amb un taller anomenat “Game Over” a càrrec de la Fundació Guttmann i que també es portarà a terme a cada centre.

El divendres 18 serà el moment de fomentar els hàbits saludables amb una sessió d’activitat física al Parc de la Devesa del Pla; Txi Kung, passejada per la milla urbana i sessió d’estiraments. Una oportunitat per conèixer les múltiples possibilitats que ofereix aquest parc.


Pel dissabte 19 s’ha preparat una activitat comunitària que consisteix a “Fer dissabte” a Ripoll. Es tracta de netejar l’entorn de la  vila amb petits grups, amb la recompensa d’un lot de productes del Ripollès al grup que reculli més brossa.

Diumenge sí la Covid-19 no ho hagués impedit s’hauria celebrat la 5a festa Sobre Rodes però per aforament i seguretat és impossible celebrar-la tal com s’ha fet els últims anys. Però s’ha volgut fer una picada d’ullet a la celebració d’aquest dia amb l’espectacle “Sobre Rodes” a càrrec de Yldor Llach, que tindrà lloc a la plaça de la Lira a les 12 del migdia. Una posada en escena de gran qualitat tècnica, adequada per a tots els públics que combina circ, humor i acrobàcies sobre una bicicleta.

Al llarg de tota la setmana i amb l’objectiu de fomentar l’ús de la bicicleta com a vehicle sostenible i promoure una mobilitat activa i saludable, totes les persones que es facin una foto a les lletres de Ripoll situades a la plaça del Monestir, i la pengin al seu Instagram amb el hashtag #ripollsostenible20 i etiquetin a @ajuntamentderipoll entraran en un sorteig de
productes del Ripollès.

- Programa d'actes 
- Cartell festa sobre rodes 

 

Participació