La Diada al Ripollès només se celebrarà a Ripoll

L'alcaldessa de Ribes de Freser llegirà la glossa de l'acte institucional

Redacció
09 de setembre del 2020
Actualitzat el 11 de setembre a les 6:56h
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit limitar a 48.000 persones arreu del país la mobilització física de la Diada, que comptarà amb 107 concentracions en 82 municipis. Per assistir als actes presencials caldrà inscriure-s'hi per tal de garantir que només hi hagi una persona cada quatre metres quadrats. Hi haurà delimitació perimetral amb cinta i es repartirà gel hidroalcohòlic als assistents. Caldrà utilitzar la mascareta. No es recomana als col·lectius vulnerables que participin físicament a la Diada, que també es reproduirà als balcons.

Al Ripollès, només hi haurà un esdeveniment oficial, a Ripoll. Com és habitual, l’acte institucional se celebrarà al monestir de Santa Maria a partir de les 11.30 hores.

Enguany, Mònica Sanjaume, alcaldessa de Ribes de Freser, serà l’encarregada de llegir la glossa en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. A continuació  hi haurà l’ofrena de les institucions i entitats a la tomba del Comte Guifré el Pilós, fundador de la nació catalana. Tancarà el programa Jordi Munell, alcalde de Ripoll.

L’acte estarà amenitzat per l’organista  Ripollès Modest Moreno. Seguidament a la plaça del Monestir hi haurà una ballada dels gegants de Ripoll, la Guinadell i el Guifré. 

Podeu consultar aquí el mapa amb tots els actes arreu del país: