La Festa de la Mel de Ribes planta cara a la Covid-19

El certamen se celebrarà aquest cap de setmana, amb tots els protocols de seguretat

NacióDigital
09 de setembre del 2020
Actualitzat a les 9:46h
Activitats per a la mainada a la Festa de la Mel de Ribes de Freser.
Activitats per a la mainada a la Festa de la Mel de Ribes de Freser. | Arnau Urgell

Durant el cap de setmana es realitzaran diverses activitats relacionades amb el món de les abelles seguint els protocols i les mesures sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19.     

La Vall de Ribes viurà, el proper 12 i 13 de setembre, la Festa de la Mel, que enguany arriba a la 25a edició. Aquesta festivitat permetrà que, al llarg de tot el cap de setmana, Ribes de Freser s’ompli d’activitats per al públic general i familiar relacionades amb el món de les abelles, tal com es porta fent en les últimes edicions.

Durant dos dies, al centre del poble acollirà una vintena de parades de mostra artesana arribada d’arreu del territori amb productes tan diversos com embotits, olis, melmelades, ratafia, bolets, creps, garrapinyades, entre altres articles d’artesania de proximitat. L’horari de la fira serà dissabte i diumenge de 10 del matí a 8 del vespre.

A més, la fira comptarà amb l’hexàgon de les abelles, que és una mostra d’un eixam d’abelles vives; una exposició d’aparells en ús i desús relacionats amb l’apicultura a la plaça del Mercat; una demostració del procés de brescar com a tret de sortida a la mel recollida a la Vall de Ribes al llarg de la temporada d’estiu; i, finalment, un taller d’espelmes. Enguany, com a activitats complementàries també s’organitzaran diversos tallers entre els quals destaquen l’anomenat “Fes el teu hotel d’insectes” (a càrrec de l’associació Crataegus), un de bombolles i un de creatiu amb pintura de flors i abelles. A més a més, dissabte el vespre hi haurà cinema a la fresca amb la pel·lícula “Honeyland”.

L’actual situació sanitària i social provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha provocat que algunes activitats que any rere any tenien lloc en el si de la fira s’hagin hagut de suprimir. És el cas de les degustacions i el taller de sabons, que per tal de complir amb els protocols sanitaris ha calgut eliminar de la programació.

Des de l’organització de la Festa de la Mel s’ha treballat per implementar totes les mesures sanitàries i de seguretat per evitar contagis entre els assistents i garantir una jornada segura.