Cribratge massiu a Sant Joan de les Abadesses per frenar el coronavirus

Salut vol fer 1.000 proves després de detectar 34 positius en dues setmanes

Un sanitari fent un PCR en un cribratge massiu
Un sanitari fent un PCR en un cribratge massiu | ACN
Redacció
04 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:08h
El Departament de Salut i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses organitzaran un cribratge massiu al municipi el 7 i 8 de setembre. Les proves PCR es farà al pavelló municipal a càrrec de professionals de l'atenció primària.

Va dirigida a veïns d'entre 16 i 60 anys sense símptomes, la franja d'edat on es detecten actualment la majoria de positius, si bé s'oferirà a tota la població. L'objectiu és detectar persones que tinguin el virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissió. La mesura s'ha pres després dels cinc brots que s'han detectat i sense que tinguin relació amb un total de 34 positius en les dues últimes setmanes. A més, l'índex de propagació és un dels més elevats de CAtalunya.

Des de Salut es recorda que el cribratge va dirigit als veïns de Sant Joan de les Abadesses que no tinguin símptomes de Covid-19. En cas contrari, s'han de dirigir al CAP des d'on se'ls farà la PCR des de l'atenció primària.

L'objectiu que s'han fixat en aquest dos dies és fer unes 1.000 proves, que permetria arribar a testar al voltant d'una tercera part de la població del municipi.

El cribratge massiu es farà de les de les 10 h. a les 14 h. i de les 15 h. a les 19 h. el 7 i 8 de setembre.

Per dur a terme la campanya, s’ha treballat de manera conjunta amb l’Ajuntament, que ha facilitat l’habilitació del pavelló per dur a terme la recollida de mostres i ha col·laborat en la difusió a la població, juntament amb l’Equip d’Atenció Primària de Ripoll, que gestiona el Consultori Local de Sant Joan de les Abadesses. Des de l’Ajuntament també han posat a disposició de l’operatiu agents cívics. També el Sistema d’Emergència Mèdiques (SEM) col·labora amb la logística i recursos materials.

Cal recordar que la prova PCR és gratuïta i per a realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a través de "La Meva Salut".

Aquest dijous l'Ajuntament ha anunciat la suspensió de la Festa Major davant l'increment de positius. També s'ha avançat el tancament de la piscina municipal.