1 de 10
Seguretat ciutadana

L’Ajuntament de Ripoll fa els primers passos per a dotar la Policia Local d’una unitat canina

Farà tasques de prevenció i detecció davant de centres educatius i de punts de venda i consum de substàncies estupefaents

Un dels gossos ensinistrats. | @Aj_Ripoll
per NacióRipollès, Ripoll | 28 d'agost de 2020 a les 08:06 |
Aquest article es va publicar originalment el 28 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb la voluntat de millorar la seguretat ciutadana i treballar en la lluita contra el tràfic d’estupefaents, entre d’altres, l’Ajuntament de Ripoll ha contractat els serveis de l’empresa de gossos d’intervenció APAK-9 perquè treballi juntament amb el cos municipal de la policia.

Així es comptarà amb el suport d’un gos ensinistrat amb la finalitat de vetllar per la seguretat pública i la recerca policíaca i d’un guia preparat en aquest àmbit i que ja manté una estreta relació amb el gos.


Aquesta unitat canina, per ara temporal,  serà clau per a dur a terme tasques de prevenció i detecció  davant de centres educatius i de punts de venda i consum de  substàncies estupefaents, així com per a donar suport als controls d’alcoholèmia i d’altres drogues. 

Una de les accions que també es contempla en aquest projecte és la de fer xerrades i campanyes als centres educatius per a conscienciar del perill de les drogues i en la responsabilitat de la tinença i cura d’un gos.


La regidora de Seguretat Ciutadana, Maria Dolors Vilalta  apunta que “les unitats canines de les policies locals s’han convertit en una eina de referència i amb molt bons resultats per a aquests cossos policials” i afegeix que “treballar amb una empresa especialitzada en unitats canines ens ofereix la garantia que entre el guia i el gos existeix el binomi perfecte”.

 

Participació