coronavirus

Es prohibeix fumar al carrer si no es pot mantenir la distància de seguretat

La resolució de la Conselleria de Salut és vigent des d'aquest dimarts i també obliga els bars a tancar a la una de la matinada

per NacióDigital , 18 d'agost de 2020 a les 10:27 |
Una persona subjecta una cigarreta. | Pixabay.
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts les noves restriccions acordades amb el ministeri de Sanitat per a la contenció de la pandèmia de la Covid-19. Les mesures, signades per la consellera de Salut, Alba Vergés, inclouen la prohibició de fumar a la via pública quan no es pugui respectar una distància interpersonal d'almenys dos metres.

Aquesta prohibició, que ha entrat en vigor aquest mateix dimarts, també s'aplica a qualsevol dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats. Els incompliments a la resolució seran "constitutius d'infracció administrativa" d'acord amb el decret del 4 d'agost que va establir multes d'entre 100 i 3.000 euros en el cas de les infraccions lleus i fins als 600.000 en el cas de les molt greus.


La nova mesura també estableix que les activitats d'hoteleria i restauració hauran de tancar abans de la una de la matinada, sense que puguin admetre nous clients abans de la mitjanit. Inclou la recomanació de limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones.

Hotels, restaurants, terrasses, bars i guinguetes també hauran de garantir la distància d'un metre i mig tant en el servei de barra com entre les taules o agrupacions de taules, que no podran superar les 10 persones.


 

Participació