Ripoll

​Ripoll comença les obres per transformar el pati de l'escola Joan Maragall en un nou espai pedagògic

Els treballs, valorats en uns 46.200 euros, sorgeixen dels pressupostos participatius i tenen per objectiu obrir l'espai per afavorir la convivència i la cohesió

per NacióRipollès, 13 d'agost de 2020 a les 09:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El pati de l'escola Joan Maragall de Ripoll Foto: Aj. de Ripoll


En els propers dies, Ripoll començarà les obres al pati de l'escola Joan Maragall per transformar-lo en un nou espai pedagògic, de joc, d'experiència i d'aprenentatge pensat per al desenvolupament dels infants. Tal com explica l'Ajuntament, la proposta reinventa la idea tradicional de pati d'escola per valorar el seu potencial com a recurs educatiu, i que sota una normativa establerta, ha d'esdevenir un pati obert perquè en puguin gaudir tots els infants del municipi.


Aquest projecte sorgeix dels pressupostos participatius 2019 de l'Ajuntament de Ripoll. Després de ser escollits, comunitat educativa, famílies, infants, ciutadania i diversos serveis tècnics de les regidories han participat en la redacció. Aquests patis oberts s'articulen com a espais d'ús social, llocs de trobada de la comunitat per afavorir la convivència, els valors cívics i la cohesió, i permeten augmentar l'equitat en l'accés a l'educació en el lleure.

Canvis en la fisonomia


Aquestes obres han de canviar la fisonomia de l'espai. Es pavimentarà la pista esportiva, es crearà un tobogan pedagògic integrat aprofitant el desnivell del mateix pati, un camí sensorial, espais de joc simbòlic, una àrea de repòs i lectura i jocs tradicionals pintats en el mateix pati, entre altres. Tal com remarca l'Ajuntament, una de les millores importants serà la possibilitat d'accessibilitat a tot al patí a infants amb mobilitat reduïda.

Es preveu que l'obra de gran envergadura estigui finalitzada abans d'iniciar el curs escolar. La previsió inicial era fer les obres al llarg de l'estiu però la pandèmia de la Covid-19 ha frenat els processos administratius.


El cost total de l'actuació suposarà un total de 46.209,30 euros provinents dels pressupostos participatius 2019. Pel que fa a l'execució de l'obra, les tasques de pavimentació aniran a càrrec de Crous Expert SL i tindran un cost de 14.696,66. Del subministrament i col·locació de jocs infantils i materials esportius se n'ocuparà Happyludic Playground and Equipment SL i tindrà un cost de 31.512,64 euros.

 

Participació