El Govern aprova una ampliació de capital de 10 milions d'euros a Comforsa

La Generalitat assenyala que la crisi de la Covid-19 ha comportat una "important davallada" de la producció

Redacció
05 d'agost del 2020
Actualitzat a les 11:55h
Comforsa, en una imatge d'arxiu
Comforsa, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
El Govern ha donat llum verda aquest dimarts a una ampliació de capital de 10 MEUR a la siderúrgica Comforsa, una empresa participada al 100% per la companyia pública de la Generalitat AVANÇSA.

Segons ha detallat la Generalitat en un comunicat, la crisi de la Covid-19 ha comportat una "important davallada" de la producció de l'empresa que fa que necessiti una injecció de liquiditat (el juny ja va injectar 5,9 milions d'euros per finançar les necessitats de tresoreria).

Amb aquesta operació, la Generalitat busca "mitigar els efectes de la pandèmia" a la companyia. Dins l'ampliació de capital s'hi inclouen els 3,4 milions d'euros procedents dels fons de contingència que va aprovar al Govern el passat 7 de juliol amb la finalitat de garantir la viabilitat de l'empresa i l'activitat industrial del Ripollès, comarca on es troba la seva seu.

Comforsa té actualment 350 treballadors entre els seus centres de treball situats a Campdevànol, Ripoll i les seves oficines a Barcelona. Més enllà de l'ocupació directa, l'empresa treballa amb 69 proveïdors del Ripollès, Osona i la Garrotxa i 294 de la resta de Catalunya.