reactivació econòmica

En marxa la taula de treball per a la reactivació econòmica de les comarques gironines

S’ha posat en comú la situació dels diversos sectors arran de la crisi originada per la Covid-19

per Redacció, Girona | 31 de juliol de 2020 a les 12:08 |
Els membres de la taula de treball al claustre de la Diputació de Girona. | @diputaciogirona.
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, han rebut aquest dijous al migdia al Saló de Plens de la corporació representants dels agents socials i econòmics més representatius del territori gironí amb l’objectiu de reduir l’impacte de la Covid-19 i impulsar actuacions conjuntes per a la reactivació econòmica de la demarcació, tant en el curt com en el llarg termini.
 

En l’acte, també hi han participat Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona; Pol Fages, president de la Cambra de Comerç de Palamós; Pere Ayach, membre del comitè executiu de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols; Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Albert Gómez, integrant de la junta de la FOEG; Pere Cornellà, president de PIMEC;  Xavier Casas, secretari general d’UGT a les comarques gironines i Belén López, secretària general de CCOO a les comarques gironines.
 

La Covid-19 ha tingut unes repercussions molt negatives en el territori. Ha tocat de ple el sistema econòmic i ha afectat en tots els àmbits possibles la societat en general. La Diputació de Girona ha treballat durant els últims mesos de crisi més intensa per donar resposta a les necessitats més immediates, proporcionant des de material sanitari de tot tipus fins a l’avançament en forma de bestreta de diferents subvencions. I també ho han fet els diferents agents socials i econòmics per donar respostes o mesures de suport als propis col·lectius.

La trobada d’avui ha servit per posar en funcionament la taula de treball per a la reactivació econòmica de les comarques gironines, amb l’objectiu de treballar conjuntament i trobar el consens dels principals agents implicats per reforçar el desenvolupament econòmic, posant el focus en la capacitat d’inclusió i de presa de decisions per a la reactivació i el retorn a l’activitat.

 
Es tracta d’un espai creat amb vocació de consolidar-se com una eina de referència a les comarques gironines i ideat perquè els diferents agents socials i econòmics de la demarcació hi facin propostes en el seu àmbit i s’hi consensuïn projectes i actuacions per poder-les implementar de la mà de tots els actors implicats i repercuteixin positivament en la ciutadania. Hi ha unanimitat en què sigui la Diputació de Girona, com a ens local supramunicipal, qui assumeixi el rol de pal de paller i aglutinador de les sinergies i mesures que es tirin endavant per a aquesta reconstrucció econòmica i social.

 

Participació