Literatura

La ripollesa Ainhoa Pérez, guanyadora del concurs nacional «Llegir té premi»

Ha estat guardonada en l'especial confinament en la categoria de 12-16 anys

per Redacció , 28 de juliol de 2020 a les 20:06 |
Ainhoa Pérez González | Ajuntament de Ripoll
Ainhoa Pérez González, del club de lectura de la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll, ha estat la guanyadora en la categoria de 12-16 anys, del concurs de lectura nacional  Llegir té premi especial confinament.

El concurs Llegir té premi  és un projecte que incita a la lectura, organitzat pel Departament de Cultura, que es porta a terme  a través de la plataforma Legiland. Va destinat a joves de 8 a 16 anys, que han de llegir una sèrie de llibres i seguidament contestar unes preguntes. Segons les respostes correctes obtingudes aconsegueixen punts perobtenir millor posició en el rànquing lector.


Aquest certamen s’organitza cada estiu però enguany durant el confinament se’n va fer una edició especial. En la categoria de l’Ainhoa hi va haver 900 participants. En el total del concurs hi van participar 3.000 joves, de 334 biblioteques que podien escollir entre 680 títols de llibres, disponibles a través de la biblioteca digital eBiblioCat.

Per altra banda, la Biblioteca Lambert Mata ha quedat tercera en la categoria de biblioteques, posició que s’obté de la suma de la puntuació dels participants procedents de cada biblioteca.


Dijous passat es va fer entrega del premi a l’Ainhoa, que en aquest cas ha estat un iPad. A causa de la Covid-19 l'entrega no es va poder fer a través d’un acte institucional i el premi es  lliurar a la mateixa Biblioteca Lambert Mata.

 

Participació