Coronavirus a Ripoll: el 22% dels contagis s'han produït aquest juliol

La capital concentra 22 dels 30 positius del Ripollès

El CAP de Ripoll
El CAP de Ripoll | Josep Maria Montaner
NacióDigital
28 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:18h
Ripoll s'ha convertit aquest mes de juliol en un dels focus de contagis de coronavirus. De fet, a la capital del Ripollès un 22% dels positius de tota la pandèmia s'han detectat aquest mes. La situació, sortosament, es manté força controlada i l'Hospital de Campdevànol només té un pacient ingressat.

Les dades obertes del Departament de Salut mostren que a Ripoll s'han detectat 22 contagis des de l'1 de juliol. Una xifra que, de fet, es concentra en els 10 darrers dies amb 18 positius. El dia amb un major nombre de casos confirmats va ser precisament el 18 de juliol (6) mentre que el 22, 23 i 25 se'n van sumar dos més.

La xifra, malgrat que no està suposant una pressió assistencial greu a l'Hospital de Campdevànol és notable. De fet, des del març Ripoll suma 97 positius, el 22% dels quals s'han produït en el repunt d'aquest juliol. En aquest darrer període s'han realitzat moltes més proves PCR –també des de l'atenció primària- però també cal destacar petits brots com el que va obligar a tancar un gimnàs de Ripoll.

30 positius al Ripollès

A banda dels 22 positius de Ripoll, només cal destacar els quatre de Sant Joan de les Abadesses dels darrers dies. La resta de pobles on s'ha detectat el coronavirus recentment només tenen un cas: Ribes de Freser, Campdevànol, Camprodon i Llanars.

Aquestes dades tenen en compte la població de la targeta sanitària de la persona. En aquest sentit, són independents de si es detecten a l'Hospital de Campdevànol, els CAP o, eventualment, centre sanitaris de fora de la comarca. En canvi, no inclouen possibles positius de turistes, persones de segones residències o veïns no empadronats.