Consell Comarcal del Ripollès

Els visitants ja poden fer servir el reformat aparcament de Setcases

Les obres s'acabaran a finals d'estiu

per Redacció , 24 de juliol de 2020 a les 09:51 |
L'aparcament de Setcases, a punt | CCR
Amb l’objectiu de reforçar el Ripollès com a destinació turística potent amb els recursos naturals com a atractiu principal, el Consell Comarcal del Ripollès va fent realitat les actuacions relacionades amb el pla de promoció del turisme de natura "L’experiència dels Pirineus més autèntics". Es tracta d’un projecte dotat amb 1.966.107,57 euros, aportats per la convocatòria 2014-2020 del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrat pel Departament de la Presidència, i pel Pla de foment territorial del turisme, del departament d’Empresa i Coneixement. És en aquest context es duu a terme la millora de l’aparcament de Setcases, com a àrea que dona la benvinguda als visitants del municipi i també als del Parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser.

Les obres van començar el 19 de maig passat. La part més vistosa de la millora ha consistit en l’asfaltatge de l’aparcament, tasca ja finalitzada. D’aquesta manera, l’equipament estarà a punt per als visitants que, aprofitant l’inici de la temporada d’estiu de Vallter 2000, aquest dissabte s’acostin a Setcases. Les places s’han delimitat amb línies i se’n destinaran almenys dues a vehicles de persones amb mobilitat reduïda i vuit per a furgonetes. També s’hi habilitarà un punt de càrrega de vehicles elèctrics i un aparcament de bicicletes.


Actualment només resten per col·locar els fanals, les tanques i el tram de vorera del costat de l’aparcament. Si bé el termini marcat inicialment per acabar les obres era el 19 de setembre, es preveu que els treballs s’hagin enllestit abans d’aquesta data.

La millora de l’aparcament permetrà millorar la mobilitat urbana, així com, les zones públiques i els accessos a la població. També s’ha perseguit l’optimització de l’espai per a fer-lo atractiu i integrat amb l’oferta, per aprofitar el màxim els recursos que s’ofereixen al visitant. El cost de l’actuació és de 120.000 euros (iva inclòs).

 

Participació