Sant Joan dona 100 euros a tots els veïns que hagin patit la crisi econòmica per la Covid-19

La subvenció es tramitarà a través d'uns vals que repercutiran al comerç local

Redacció
18 de juliol del 2020
Cartell de la campanya
Cartell de la campanya | Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses donarà una ajuda de 100 euros a persones que hagin patit la crisi econòmica derivada de la Covid-19. L’ajuda no es farà de forma directa amb diners, sinó a través d’uns vals que podran ser canviats per productes als establiments comercials de la vila que s’adhereixin a la iniciativa, així l’ajuda acabarà incidint també en el teixit comercial local.

Per optar a l'ajuda caldran un seguit de requisits. Així, les persones que vulguin adherir-se hauran d’acreditar que es troben en una de les situacions següents:

- Estar o haver estat afectat per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) a partir del 14 de març de 2020.

- Quedar en situació d’atur a partir del 14 de març de 2020 i no haver estat afectat prèviament per una situació d’ERTO.

- Ser autònom i haver patit una reducció dels ingressos del mes de març de 2020 en un 70%, sobre el càlcul mitjà dels sis mesos anteriors (és a dir, entre el setembre de 2019 i el febrer de 2020).

La presentació de la sol·licitud es podrà fer des del 20 de juliol al 7 d'agost de 2020. Més informació i documentació, al web de l'Ajuntament