El Festival Internacional de Música de Ripoll arrenca amb un emotiu concert

Els professors del curs d’Interpretació Musical de Ripoll retran homenatge a Joan Amils, aquest dissabte

L'alcalde de Ripoll i la regidora de Cultura entregant una distinció a Joan Amils, l'any passat
L'alcalde de Ripoll i la regidora de Cultura entregant una distinció a Joan Amils, l'any passat | Ajuntament de Ripoll
NacióDigital
17 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:02h
La programació del 41è Festival Internacional de Música de Ripoll s’ha vist reduïda enguany a causa de la pandèmia de la Covid-19 i la incertesa del que es podria oferir al llarg de l’estiu. Tanmateix, la pèrdua de Joan Amils, alma mater del certamen i president de l’associació Amics de la Música,  ha deixat un buit que també ha repercutit.

Per tant, aquest any s’oferiran qautre concerts, al llarg del mes de juliol i agost. El primer se celebrarà el proper dissabte 18 de juliol a les 21.30 h al Monestir de Santa Maria de Ripoll i, sens dubte, serà el concert més emotiu de la programació. Els professors del curs d’Interpretació Musical, que enguany no s’ha celebrat a causa de la pandèmia però que hagués arribat a la 32a edició, rendiran un homenatge a Joan Amils. Amb aforament limitat, les entrades es poden adquirir prèviament al Museu  Etnogràfic de Ripoll.

L’endemà, el diumenge 19 a les 17 h, i com a novetat, es podrà gaudir del concert de sardanes al passeig Ragull. Les cobles Jovenívola de Sabadell i Bellpuig posaran la música a aquesta vetllada gratuïta.

La següent cita serà el dia 8 d’agost a les 21.30 h al Monestir de Santa Maria de Ripoll amb l’actuació de la soprano Chantal Botanch, del tenor ripollès Jordi Galan i d’Anna Crexells al piano. En aquest cas les entrades també es podran adquirir prèviament al Museu Etnogràfic de Ripoll.

Posarà punt final a l’edició d’aquest any el concert gratuït de jazz a la fresca, el dia 22 d’agost a les 22 h a la plaça Abat Oliba, a càrrec de  Ricard Gili & Oriol Romaní  Hot Jazz Cats.

En tots els casos se seguirà el protocol de mesures per a la prevenció de la Covid-19 i en sempre serà necessari i obligatori l’ús de la mascareta.

- Més informació sobre la programació