successos

El Centre de tractament de residus d'Orís, aturat a causa d'un incendi

El servei es preveu reprendre la propera setmana

per Redacció, 10 de juliol de 2020 a les 22:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La matinada del dilluns a dimarts hi ha hagut un incendi a dins del reactor del Centre de tractament de residus municipals d’Osona i el Ripollès a Orís. La intervenció de quatre dotacions de bombers i del propi personal de la instal·lació ha permès controlar el foc i donar-lo per extingit a les 6:45h del dimarts 7 de juliol.

El bon funcionament del sistema de seguretat ha fet que els danys materials s’hagin concentrat a una part de la instal·lació elèctrica, cintes transportadores i una part molt concreta de la coberta de la instal·lació.


La incidència han obligat a aturar les entrades de residus al CTR i s’està treballant perquè el servei es pugui restablir el més aviat possible, tot i que es preveu que sigui la propera setmana, no hi ha una previsió certa del dia en que es podrà restablir el seu funcionament amb normalitat. 

Per tal de no afectar la recollida de residus a Osona i al Ripollès i de forma coordinada amb l’Agència de Residus de Catalunya i els usuaris del CTR, els vehicles de recollida de fracció resta i de residus voluminosos s’han desviat fins al dipòsit controlat.


Pel tractament de la fracció orgànica s’han cercant alternatives de gestió que es concreten en concentrar una bona part d’aquesta fracció a la planta de transferència de Vic per transportar-la a altres plantes de compostatge fora de la comarca. D’altra banda, s’ha treballat conjuntament amb la Mancomunitat La Plana perquè disminueixi les seves entrades de fracció orgànica retenint-la a la seva pròpia planta de compostatge.

 

Participació