La UIER i Ripoll lliuren 14 ordinadors a famílies de la localitat

La pandèmia ha deixat al descobert la bretxa digital

Lliurament d'un dels ordinadors
Lliurament d'un dels ordinadors | Ajuntament de Ripoll
NacióDigital
11 de juliol del 2020

La regidora d’Educació de l'Ajuntament de Ripoll, M. Dolors Vilalta, i el president de la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) Eudald Castells, han fet entrega de dos dels 14 ordinadors que es repartiran a famílies de Ripoll, escollides pels centres educatius. Aquests aparells, tal com vam informar, han estat proporcionats per la UIER perquè ja no en feien ús i l’Ajuntament s’ha ocupat de les actualitzacions i manteniment  del programari i l’aparell.

En el transcurs de l’entrega, Vilata ha destacat que “la cohesió amb la UIER ja es va donar durant el confinament amb la cessió d’aparells que van fer a joves de Ripoll i ara un cop més treballem plegats en pro de la igualtat d’oportunitats entre tots i totes les alumnes”. També ha afegit que “la voluntat de la regidoria d’Educació és estar sempre al costat de la comunitat educativa, les famílies i els alumnes, per això, per exemple, hem proporcionat accés a Internet a 48 famílies durant el confinament".

Per la seva banda Eudald Castells ha volgut destacar: “Com ja he dit en nombroses ocasions, la voluntat de la UIER és participar de la vida social del poble i recolzar sempre totes aquelles accions que suposin donar accés a les mateixes oportunitats a tothom”.

La pandèmia de la Covid-19 ha posat en evidència la necessitat que infants i joves disposin d’aparells informàtics a casa i de coneixements quan a noves tecnologies. L’escletxa digital  ve de lluny però s’eixampla davant un fet com l’escola telemàtica, perquè les famílies vulnerables no tenen ni els recursos ni a vegades  els coneixements necessaris per fer-ne ús.