Vall de Ribes

L'Esquella proposa pujar a 12 cims emblemàtics de la Vall de Ribes

Gaudir de la muntanya i de l'entorn natural és l'únic objectiu del repte

El cim del Puigmal | L'Esquella
per Redacció, 7 de juliol de 2020 a les 13:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Club Pirinenc l'Esquella, de la Vall de Ribes (Ripollès) promou aquest estiu una activitat lúdica i no competitiva anomenada "El repte dels 12 cims".

Consisteix en pujar al màxim nombre de muntanyes emblemàtiques de la Vall de Ribes, en concret, una dotzena que superen els 2.000 metres d'altura: el Puigmal (cim culminant de la vall i del Pirineu Oriental, amb 2.909 m), el Noufonts (2.861 m), el Noucreus (2.799 m), el Pic de l'Infern (2.869 m), el Torreneules (2.713 m), el Puig de Bastiments (2.881 m), el Balandrau (2.585 m), el Puigcerverís (2.208 m), el Puigestela (2.013 m), el Taga (2.040 m), la Covil (2.003 m) i el Costa Pubilla (2.056 m).


L'objectiu de la iniciativa és arribar a dalt d'algun d'aquests cims sol, acompanyat o amb la família, caminant, corrent o amb bicicleta, però que sobretot sigui una manera de gaudir de la muntanya i de l'entorn de pau i natura que s'hi respira.

Dalt de cada cim, els caminants hi trobaran una medalla i una esquella del club promotor, per tal de poder-se fer les fotos corresponents que n'acreditin la participació.


El Club Pirinenc l'Esquella demana als excursionistes que publiquin les imatges a la xarxa Instagram, que les etiquetin amb les adreces @comunaesquella o @clubpirinencesquella, i, si no els és possible, que les enviïn per correu electrònic a info@esquella.com i ells se n'encarregaran de difondre-les.

No hi ha premis ni marques a batre, només el plaer personal de gaudir d'un racó espectacular del Pirineu.


Podeu trobar més informació del projecte El repte dels 12 cims al web del club o visionant el vídeo promocional de l'activitat aquí:
 


Objectiu: dinamitzar la Vall de Ribes

El projecte de fons del Club Pirinenc l'Esquella, més enllà d'organitzar curses esportives de tota mena, activitats i sortides lúdiques, és ajudar, amb les seves iniciatives, a dinamitzar i fomentar la vida social i econòmica de tots i cadascun dels municipis de la Vall de Ribes (Ribes de Freser, Campelles, Pardines, Planoles i Queralbs). És gràcies a l'entorn natural privilegiat, a la cultura i a la gent d'aquesta vall pirinenca que el visitant troba nombrosos motius per repetir la seva estada o compartir-la amb les seves amistats.

El Club Pirinenc l'Esquella és una entitat esportiva sense afany de lucre de la Vall de Ribes, que sorgeix la tardor de 2019 fruit de la fusió de dues entitats ja existents temps enrere, el Centre Alpí Vall del Segadell de Pardines i el Club Pirinenc Queralbs-Núria. En els darrers mesos, s'hi han involucrat també veïns de Ribes de Freser, Bruguera, Planoles i Campelles. 

Compta amb el suport dels ajuntaments respectius, així com d'altres entitats i associacions de la comarca. Una de les seves activitats emblemàtiques és la cursa ultraexigent de muntanya L'Esquella de Pardines, que ja ha celebrat sis edicions amb gran èxit de participació. La setena edició s'havia de celebrar enguany el dissabte 25 de juliol, però l'organització va decidir fa unes setmanes de suspendre-la, seguint les recomanacions de les autoritats davant el risc de possibles rebrots de la pandèmia de Covid-19.
 

Puigcerverís. Foto: L'Esquella

 

Participació