literatura

Mònica Bertran i Raimond Aguiló guanyen el X Certamen Literari Joan Maragall

El concurs literari es va ajornar per la Covid-19

per Redacció , 2 de juliol de 2020 a les 12:55 |
Raimond Aguiló ja ha guanyat el certamen en dues ocasions | Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
El X Certamen Literari Joan Maragall de Sant Joan de les Abadesses, una edició que va quedar ajornada a causa de l’arribada de la Covid-19, es va resoldre el passat dilluns. El tancament dels centres escolars també va forçar a suspendre la categoria infantil on participaven alumnes de l’Institut Escola Mestre Andreu, i no s’han acabat celebrant cap dels actes previstos d’entrega de premis.

En la categoria d’adults, es van presentar 22 narratives i 15 poesies. Els guanyadors d’aquesta desena edició han estat Mònica Bertran Cortada amb l’obra Nicole_Peter, en la categoria de narrativa, i Raimond Aguiló Bartolomé amb Ja ha parat de ploure, en la categoria de poesia.


Raimond Aguiló (Falset, 30 de març de 1950), que ha treballat en una entitat bancària durant 30 anys i és poeta autodidacta, és l’autor que més vegades ha guanyat aquest certamen (2014 i 2017, ambdues edicions en poesia), a més d’haver quedat finalista en altres edicions (2014, en narrativa, i 2016, en poesia).

El premi per ambdós participants ha estat de 200 euros i un diploma commemoratiu. Els finalistes d’aquesta desena edició han estat, en narrativa, Ramon González Reverter amb

Sensacions d’un jubilat, que ja havia estat finalista el 2017; i en poesia, Maria Rosa Dachs
Peitiví amb Cosits. Com a premi, se’ls ha atorgat un dinar per a dues persones al restaurant La Ruta del Ferro.


El jurat ha explicat que la decisió ha estat difícil de prendre perquè totes les obres presentades eren de molta qualitat.
 

Mònica Bertran, llegint un llibre. Foto: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

 

Participació