Molló instal·la el sistema de cloració automàtica al dipòsit de Favars

El municipi ha canviat tot el sistema de cloració de la xarxa pública d'aigua en tres anys

El dipòsit de Favars
El dipòsit de Favars | Ajuntament de Molló
Redacció
01 de juliol del 2020
Actualitzat a les 15:12h
Durant aquestes setmanes, l'Ajuntament de Molló està duent a terme les obres de millora del sistema de cloració de l'aigua potable del dipòsit de Favars.

Aquests treballs consisteixen en dues actuacions. El primer consisteix en canviar el sistema de cloració, que actualment és fa amb pastilles i de forma manual, per un sistema automàtic i amb clor líquid. Aquest canvi permet millorar la qualitat i fiabilitat de la cloració d'aigua d'aquest dipòsit que abasteix gran part de cases disseminades del veïnat de Favars així com els habitatges dels carrers de Serra Cavallera, Canigó, Bastiments, Comanegra, Puigmal, Ritort, Ter, Tec, Francesc Macià, Retirada, Pirineus i Gra de Fajol situats al mateix veïnat.

La segona actuació correspon a unes obres de millora de l'entrada d'aigua al dipòsit procedent de la Font de la Pega. L'aigua entrava pel fons del dipòsit, i això provocava diversos problemes de control i gestió de cabals. Ara, es modifica l'entrada d'aigua, que s'abocarà al dipòsit per la part superior. També es canviarà la porta d'entrada al dipòsit, feta malbé per les gelades.


Aquestes actuacions tenen un cost de 18.938 euros, que són finançats amb 12.896 euros (68%) per fons propis de l'Ajuntament de Molló i 6.042 euros (32%) per Dipsalut de la Diputació de Girona.

Amb aquestes obres, i en un termini de 3 anys, s'ha procedit a canviar tot el sistema de cloració de la xarxa pública d'aigua del municipi. El dipòsit de Ginestosa ja té aquests sistema implantat des de 2007, el de Molló des de 2017, Espinavell des de 2019 i Favars des d'aquest 2020.