​El Govern injecta 5,9 milions d'euros a Comforsa per «finançar les necessitats de tresoreria»

La companyia està participada totalment per l'empresa pública de la Generalitat AVANÇSA i té 350 treballadors

Redacció
25 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:26h
Comforsa, en una imatge d'arxiu
Comforsa, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
El Govern ha aprovat destinar 5,9 milions d'euros en injeccions de liquiditat a Comforsa,  per "finançar les necessitats de tresoreria" de l'empresa. La companyia, participada totalment per l'empresa pública de la Generalitat AVANÇSA, està especialitzada en la transformació d'acer per a forja i mecanització destinada al sector automoció.

Els fons injectats es dedicaran a operacions de deute a curt i llarg termini i s'emmarquen en l'estratègia de la Generalitat per "reforçar la competitivitat" de la companyia industrial.

Actualment, l'empresa té 350 treballadors entre els centres de treball de Campdevànol, Ripoll i les oficines a Barcelona. A més, treballa amb 68 proveïdors del Ripollès, Osona i la Garrotxa i 294 a la resta de Catalunya.

A partir de mitjans de 2018, l'empresa va començar un procés per reduir les pèrdues i va encadenar resultats positius fins a desembre de 2019. Tot i això, la crisi del coronavirus ha provocat una important caiguda de la producció i la consegüent necessitat de liquiditat.