El tanatori de Ripoll ja permet fins a 25 persones a les sales de vetlla

Àltima ja té a punt els seus centres per entrar a la fase 3

El tanatori de Ripoll
El tanatori de Ripoll | Àltima
NacióDigital
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:49h
Els nou tanatoris que Àltima gestiona al Bages (Manresa, Bages Sud-Sant Vicenç de Castellet, Abadal-Súria, Cardona, Navarcles i Santpedor), Ripollès (Ripoll) i Alt Empordà (Figueres i Llançà) estan preparats per entrar aquest dilluns la fase 3 de la desescalada.

L’empresa, que també compta amb un tanatori al Baix Penedès (L’Arboç) que ja es troba en aquest nou estadi, ha preparat tots els equipaments d’aquestes comarques per complir amb les normes de prevenció establertes pel Ministeri de Sanitat per a aquesta fase, que afecten principalment el volum d’aforament i la preservació de les mesures d’higiene i les distàncies mínimes de seguretat.

La fase 3 permetrà que Àltima pugui augmentar l’aforament dins les sales de vetlla, que passaran de les 15 persones permeses a la fase 2, a acceptar-ne fins a 25 simultàniament en el nou estadi. Seguirà sent obligatori l’ús de mascareta i respectar la distància mínima de seguretat de dos metres en tot moment.

Pel que fa als oratoris i centres de culte on se celebrin les cerimònies de comiat, podran assumir fins a un 75 % de la capacitat (50% a la fase 2), sempre que es pugui mantenir un metre de distància entre persones, que hauran de fer ús de la mascareta. Aquests espais estaran clarament senyalitzats perquè tothom respecti els circuits d’entrada i sortida i els llocs on poder-se aturar o seure.

El nou estadi també permetrà un major nombre d’assistents a les comitives d’acompanyament a enterraments i incineracions, sempre que estiguin a l’exterior, fins a un màxim de 50 persones (25 a la fase 2), més un ministre de culte.

En el cas de les cremacions, només podran entrar a la sala d’introducció del fèretre un màxim de tres persones. Tant a l’interior com a l’exterior cal dur mascaretes i preservar la
distància mínima entre assistents.

La funerària manté també diversos punts per a la desinfecció de mans mitjançant dispensadors de gel hidroalcohòlic a tots els centres, així com panells informatius actualitzats segons la normativa de cada fase a tots els seus espais i elements de protecció addicional tant per als equipaments –mampares de metacrilat a recepcions i oficines- com per al personal. A més, seguirà garantint una major freqüència de neteja i desinfecció de tots els tanatoris, sobretot de les zones més transitades. 


​​
​​
​​