coronavirus

Salut investiga un brot de coronavirus a la Garrotxa que ha afectat 31 persones

Hi ha 20 treballadors d'una mateixa empresa contagiats

per NacióDigital , 13 de juny de 2020 a les 08:05 |
Tots els positius són lleus o sense símptomes i no ha calgut ingressar ningu a l'hospital | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència de Salut Pública i els serveis assistencials de la Garrotxa estan investigant i contenint un brot de coronavirus que ha afectat 31 persones: 20 treballadors d'una empresa de la comarca i onze contactes d'aquests.

Segons informa el Departament de Salut, dinou dels contagiats presenten simptomatologia lleu, mentre que dotze no tenen cap símptoma. Tots els afectats, que evolucionen favorablement, estan fent el confinament de 14 dies als seus domicilis per evitar la propagació del virus.

 
Des de l'empresa van fer proves de PCR per determinar la presència del virus als treballadors que tenien contacte amb els afectats a tall de cribratge, per tant, Salut no preveu més afectacions a l'entorn laboral.

La notificació del primer cas es va registrar el 5 de juny, d'un dels treballadors que va informar que havia iniciat símptomes el 27 de maig. La data d'inici de símptomes dels contactes és entre el 3 i el 10 de juny.


Els centres de salut de la zona i l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona estan fent seguiment als casos i als seus contactes per evitar la propagació del coronavirus i subratllen que està "controlat".

Amb tot, Salut trasllada un missatge a la ciutadania per no abaixar la guàrdia ni ara ni a l'entrada a la fase 3 de la regió sanitària Girona a partir de dilluns. Recorden que cal seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i sobretot mantenir les distàncies de seguretat, portar mascaretes i fer una bona higiene de mans.
 


 

 

Participació