MAPA Així es divideix Catalunya en regions sanitàries

Barcelona i Lleida es queden en fase 2, Girona i la Catalunya Central passen ja a la 3

Mapa amb les propostes de Salut dels canvi de fases
Mapa amb les propostes de Salut dels canvi de fases | Govern
NacióDigital
12 de juny del 2020
La desescalada no s'accelerarà, de moment, a Barcelona i a tota l'àrea metropolitana. El Ministeri de Sanitat ha confirmat que aquestes regions continuaran encara en fase 2 a partir del pròxim dilluns, tal i com havia sol·licitat el departament de Salut. En canvi, Girona i la Catalunya Central compleixen ja tots els requisits per estrenar la frase 3, estadi en el qual estaran una setmana més Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu-Aran. Com l'àrea de Barcelona, Lleida també romandrà a la fase 2. 
 

Mapa amb la distribució de les regions sanitàries per fases a partir del dilluns 15 de juny. Foto: Govern


Les regions sanitàries catalanes són les Terres de l'Ebre, Tarragona, Barcelona ciutat, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Catalunya Central, Lleida, Alt Pirineu i Aran, i Girona. Aquí podeu consultar totes les regions sanitàries i quins municipis engloba cadascuna d'elles.
 
Alt Pirineu i Aran agrupa sis comarques pirinenques: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran.

Lleida inclou les Garrigues, Noguera, Pla de l'Urgell, Segarra, Segrià i Urgell.

La del Camp de Tarragona suma Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

Les Terres de l'Ebre inclou Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta.

La de la Catalunya Central agrupa sis comarques, Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès.

Girona agrupa Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i Selva.

La de Barcelona, però, es divideix en tres àmbits: Àmbit Metropolità Nord que comprèn l’àmbit territorial del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Àmbit Metropolità Sud que comprèn l’àmbit territorial de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès Sud. Barcelona Ciutat amb els districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi.


​​
​​
​​