L'Ajuntament desmenteix una notícia falsa sobre un rebrot de coronavirus a Ripoll

La informació s'havia publicat en un web de bromes i "fake news"

L'Ajuntament ha qualificat la notícia d'«irresponsabilitat»
L'Ajuntament ha qualificat la notícia d'«irresponsabilitat» | Ajuntament de Ripoll
Redacció
11 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:52h
"La mala gestió de les terrasses obliga al Departament de Salut a aïllar preventivament la vila de Ripoll. Setze nous casos de un grup de gent que va anar a esmorzar al bar el punt ha estat l'origen del rebrot prematur..."

És la notícia falsa que publica un web destinat a fer bromes online i crear fake news per fer-les córrer per a la seva distribució a les xarxes socials. La informació, tot i encapçalar-se amb el títol "és una broma", no ha fet massa gràcia al consistori.

L’Ajuntament de Ripoll s'ha afanyat a desmentir la veracitat de la notícia en un comunicat publicat al seu web. "Es demana a tots els ripollesos i ripolleses que siguin molt prudents a l’hora de donar per informacions que en cap cas surten de les fonts oficials de l’Ajuntament, així com de fer-ne extensiva la seva reproducció", diu la nota.

I afegeix: "L’Ajuntament lamenta la irresponsabilitat de les persones que fan accions com aquesta i més encara quan hem viscut i estem vivint una  situació tan difícil. L’esforç que estan fent comerços i establiments, empreses, ciutadania i el mateix Ajuntament per  seguir la normativa i fer les coses ben fetes, no permet aquest tipus de fake news que creen alarmisme.

L'Ajuntament està estudiant la possibilitat d'emprendre accions legals contra els autors.


​​
​​
​​