Vall de Núria obrirà el 19 de juny i Vallter 2000 a mitjans de juliol

«Respira natura», la campanya de FGC per la temporada turística d'aquest estiu

La Vall de Núria, a punt
La Vall de Núria, a punt | Vall de Núria
NacióDigital
11 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:13h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) convida a viatjar pel territori amb la campanya "Respira Natura", oferint activitats per gaudir del patrimoni natural i cultural del país. L'oferta turística per aquest estiu té com a protagonistes totes les experiències que es poden viure a l'entorn natural.

FGC ha programat totes les obertures i activitats per a la segona quinzena de juny. Ho ha fet en coordinació amb les autoritats locals i comarcals, que conjuntament aposten per donar una oferta global i ajudar a la recuperació de l'economia del territori. FGC, per tant, posa tots els seus actius de turisme de muntanya i trens a favor de la revitalització dels espais de lleure a l'aire lliure i de gaudir de la natura després del confinament.

L'obertura serà progressiva i se seguiran tots els protocols sanitaris marcats per les autoritats. El Parc Astronòmic del Montsec, que per primer any està inclòs a l'oferta turística de FGC, serà el primer a acollir visitants, a partir del 12 de juny. Una setmana, el 19 de juny, després ho farà Vall de Núria, La Molina i el Tren del Ciment. A Montserrat, el cremallera i el funicular es posaran en marxa el dia de Sant Joan i no serà fins a mitjans de juliol quan Vallter 2000 reprendrà les activitats.

Aquest estiu, les estacions d'Espot, Port Ainé i Boí Taüll no explotaran les seves instal·lacions de muntanya, però les destinacions es podran visitar per fer-hi qualsevol excursió o ruta de senderisme. A més, són la porta d'entrada al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i al Parc Natural de l'Alt Pirineu, així com espais únics pel que fa als esports d'aventura en aigües braves.

Algunes novetats per aquesta temporada són el Telecabina del Cadí-Moixeró fins al Niu de l'Àliga, els tiquets del qual es podran adquirir a través de l'e-tiquet del mòbil. A Vall de Núria també hi ha un paquet de novetats important: hi haurà un nou servei d'àudio-guia per a descobrir la vall mitjançant una app per al telèfon mòbil.

L'ús de mascareta serà obligatori a trens, estacions i zones comunes, així com a tots els llocs on no es pugui mantenir la distància de seguretat entre persones. La neteja i desinfecció d'espais serà primordial i els visitants tindran gel hidroalcohòlic a la seva disposició.