​Setmana de pluges

Aquest diumenge han caigut 56 litres a Sant Joan de les Abadesses

El riu Ter, al seu pas per Roda de Ter, a Osona
El riu Ter, al seu pas per Roda de Ter, a Osona | Emili Vilamala
NacióDigital
08 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:20h

Les tempestes han descarregat amb força aquest diumenge arreu de Catalunya. Els xàfecs han estat força irregulars, han deixat més de 20 litres en 30 minuts i sovint han anat acompanyats de pedra, calamarsa i ratxes intenses de vent. 

Les precipitacions més intenses s’han concentrat a les Terres de l'Ebre i en comarques del nord del país com el Pallars Jussà, el Berguedà, el Solsonès, el Ripollès i Osona, on en molts punts han caigut entre 50 i 60 litres i ha pujat considerablement el cabal dels rius (56 litres a Sant Joan de les Abadesses).La situació no canviarà massa al llarg de tota la setmana. Continuarà la inestabilitat, es repetiran els ruixats, xàfecs i tempestes, sobretot durant la tarda.

Aquest dilluns ens hem despertat amb ambient fresc, amb temperatures força baixes. Al llarg del matí lluiran estones de sol i els termòmetres aniran cap a amunt, sobretot a Ponent i al sud del país. A la tarda, les tempestes s’estendran pel Pirineu, Prepirineu i la Catalunya Central. En alguns llocs poden ser pluges intenses, acompanyades amb calamarsa. Dimarts, hi haurà una mica més de sol al sud i Ponent, i núvols a la resta del Principat. Tornaran a caure xàfecs intermitents, especialment al Pirineu, Prepirineu i entre Girona i Barcelona, la majoria a la tarda. 

Dimecres el temps sembla que donarà una petita treva, amb ruixats aïllats i no tan extensos a la tarda.

Dijous, nova tongada de pluges arreu del país.