L'Hospital de Campdevànol dona d'alta l'última pacient ingressada per coronavirus

Des del centre demanen prudència i que no "s'abaixi la guàrdia"

L'equip d'urgències de l'hospital, al complet
L'equip d'urgències de l'hospital, al complet | Hospital de Campdevànol
NacióDigital
03 de juny del 2020
Actualitzat a les 19:57h
L'Hospital de Campdevànol ha donat d'alta l'última pacient que hi havia ingressada al centre per coronavirus d'ençà que va començar la pandèmia. En total, s'han donat 66 altes hospitalàries i s'han diagnosticat 124 positius per Covid-19. A més, durant aquest temps també s'ha hagut de lamentar la mort d'una desena de persones a causa de la malaltia.

En declaracions a l'ACN, el gerent de l'hospital, el doctor Joan Grané, s'ha mostrat satisfet per la darrera alta, però també s'ha mostrat prudent, i ha demanat a la població que malgrat les mesures de desescalada estiguin funcionant no es pot "abaixar la guàrdia" perquè el coronavirus "ha vingut per quedar-se".

Grané ha explicat que feia dies que comptaven amb un o dos malalts a qui finalment s'ha donat l'alta, malgrat encara estan en fase de recuperació. El metge ha insistit en què la població tingui cautela i "no es relaxin". El gerent també ha dit que els sanitaris han de tenir clar que ara, el coronavirus és una opció més i que els pacients que vagin a l'hospital podrien ser susceptibles de tenir la malaltia.

El gerent del centre ha dit que la darrera pacient a qui s'ha donat l'alta "no és un perfil de pacient tipus", ja que va arribar a l'hospital sense símptomes i per una altra casuística. Amb els nous protocols, la prova de l'arribada a l'hospital va donar negativa, però al cap d'uns dies i després d'haver estat operada, la pacient va començar a mostrar símptomes i se la va sotmetre a una segona prova. En aquesta segona ocasió, va donar positiu.