ERC proposa recuperar l'antiga escola Abadessa Emma pel nou curs escolar a Sant Joan

Els republicans consideren que caldran més espais per mantenir les mesures de seguretat contra la Covid-19

NacióDigital
30 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:37h
Després de més de dos mesos sense anar als centres educatius, els nens i les nenes d’arreu del país han vist com el contacte físic i social amb els seus companys es trencava amb sec com a conseqüència de l’emergència sanitària del Covid-19. En aquest sentit, si un casal d’estiu ja és important per les connotacions educatives, lúdiques i socials que comporta l’educació en el lleure, enguany prenen un valor molt més rellevant i significatiu després de llargues setmanes de confinament.

Tanmateix, les circumstàncies amb les quals es planificaran els casals d’estiu hauran de contemplar mesures d’higiene, sanitàries i socials excepcionals com a conseqüència del Covid-19.

En aquest sentit, el grup municipal d’ERC ha proposat, en base les 25 propostes efectuades per aquest grup per establir un Pla de Rellançament Econòmic de Sant Joan de les Abadesses, al plenari d'aquest dimecres, 27 de juny, “que més enllà que l’Ajuntament es faci càrrec de les mesures d’higiene també valori l’opció d’establir unes bonificacions destinades a les entitats organitzadores, pel possible increment del monitoratge d’aquest estiu, a fi de col·laborar amb l’increment econòmic que hauran d’assumir les entitats com a conseqüència de les mesures preventives del Covid-19”.

“Proposem que s’elabori una línia d’ajuts per aquelles famílies que han vist com la seva activitat econòmica ha quedat paralitzada durant aquests mesos i l’assistència als casals d’estiu pot ser una despesa difícil d’assumir aquest any”, apunta Sergi Albrich, regidor-portaveu d’ERC a Sant Joan.

“L’emergència sanitària de la Covid-19 ha comportat una emergència educativa i la gestió dels centres educatius és un dels grans reptes del nou curs escolar. Un nou curs amb més grups amb menys alumnes i més professorat que requerirà de més espais. Sant Joan té un gran espai que pot ser utilitzat com a dependència provisional pel nou curs, a fi d’encabir-hi els nous grups que puguin esdevenir. Aquest espai és l’edifici Duran i Reinals, l’antiga escola Abadessa Emma. Proposem a l’equip de govern que el prepari i el posi a disposició de l’IE Mestre Andreu”, diuen els republicans.