El consistori infantil de Ripoll regala als infants un conte sobre el desconfinament

El regal vol ser un agraïment als nens i nenes per a la seva actitud durant aquests dies

Es repartiran 550 llibres
Es repartiran 550 llibres | Ajuntament de Ripoll
NacióDigital
30 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:00h

Al llarg dels pròxims dies, l'Ajuntament de Ripoll repartirà gratuïtament 550 exemplars del conte  Ja puc sortir de casa als infants de 3 a 10 anys del municipi. Els volums han estat adquirits per la Regidoria de Convivència i Participació, concretament a proposta del  consistori infantil i a través d’un acord amb l’Editorial Mediterrània.

El llibre vol transmetre un missatge per eliminar possibles angoixes i incerteses que hagin pogut o encara puguin estar patint els infants, i  al mateix temps facilitar l’aprenentatge de nous hàbits fent-los partícips.

Escrit per Lourdes Campuzano i il·lustrat per Mercè Tous, i amb una introducció del consistori infantil,  explica el dia a dia de dos germans bessons, la Martina i en Marc. Il·lustra com els  dos infants aprenen nous hàbits en diferents situacions: a casa, al carrer, a casa dels avis, d’amics, al parc, en anar a l’escola, al cinema o celebrant un aniversari virtual.

El llibre, que  compta amb la col·laboració de l’Hospital Sant Joan de Déu i amb l’assessorament del doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol, també conté pautes per mantenir hàbits saludables i consells dirigits a pares, mares i educadors per a facilitar el procés de desconfinament.

La regidora de convivència i participació, Maria Dolors Vilalta, posa en valor que el conte difon de manera “lúdica i divertida” pautes a seguir en matèria de prevenció per facilitar el desconfinament. I que “es tracta d’un regal didàctic i apropiat que vol agrair l’esforç que han fet els infants durant aquests dies de confinament”.

El repartiment es farà en diferents dies i punts de la vila i comptarà amb el suport de les persones voluntàries de Protecció Civil i Creu Roja Ripoll. A banda dels volums que es reparteixen l’ajuntament també en remetrà diversos exemplars a les escoles i a la biblioteca.

Calendari de Repartiment

Divendres 29 de maig de 17 a 19 hores, plaça Sant Eudald, amb la presència de la regidora de convivència i participació M Dolors Vilalta.

Dissabte 30 de maig de 17 a 19 hores, carretera Barcelona, davant l’edifici de la Torre.

Dilluns 1 de juny de 17 a 19 hores, parc de Sant Pere.

Dimarts 2 de juny de 17 a 19 hores, plaça 1 d’Octubre, davant la biblioteca / barri de Caselles (parc infantil).

Dimecres 3 de juny de 17 a 19 hores, estació d’autobús carrer Progrés / Barri Vistalegre (parc infantil).

Dijous 4 de juny de 17 a 19 hores, passeig del Tèxtil.

Divendres 5 de juny de 17 a 19 hores, plaça Sant Eudald.