Les obres de la via verda Ripoll-Campdevànol-Gombrèn començaran a mitjans de juny

Els treballs dels trams pendents tindran una durada de sis mesos

Els tècnics, repassant un dels trams
Els tècnics, repassant un dels trams | Ajuntament de Campdevànol
Redacció
01 de juny del 2020
L'empresa que ha d'executar els trams pendents de la via verda entre Ripoll-Campdevànol-Gombrèn ha replantejat les obres i, segons va anunciar, està previst que comencin a mitjans del mes de juny i que tinguin una durada de sis mesos. Els trams que falten per completar la via són el que uneix el camí ral de Ripoll amb Campdevànol i els trams que queden tallats per la carretera entre Campdevànol i Gombrèn.

Es tracta d’unes obres molt esperades, tant pels ajuntaments d’aquests municipis, com pels molts usuaris que té aquesta via verda.

La visita que els tècnics van fer la setmana passada a Campdevànol va servir per acabar d’estudiar la zona, així com per marcar els trams afectats. El que tindrà una major complexitat és el que ha d’unir el camí ral que ve de Ripoll amb el de Campdevànol, i que queda just tallat a l’entrada del municipi.

Les obres suposaran la construcció d’un pas subterrani a la carretera N-260 i a continuació un pont-passadís per tal de salvar el riu Freser. Aquestes obres comportaran algunes afectacions al trànsit d’aquesta carretera, dels que s’aniran informant puntualment.

Els altres trams pendents són els que hi ha entre Campdevànol i Gombrèn que ara mateix s’han de fer per carretera i que, amb les obres, haurien de quedar empalmats.

Finalitzar la via verda entre Ripoll i Gombrèn és de les obres més reivindicades des de l’Ajuntament de Campdevànol però també des de la ciutadania i dels molts usuaris d’aquesta ruta. Segons l’alcaldessa de la localitat, Dolors Costa, “es tracta de la culminació d’un projecte que fa molts anys que esperem i que, suposarà un valor afegit per Campdevànol en tots els aspectes”.