El Consell Comarcal i Territori elaboraran un nou Pla de mobilitat del Ripollès

El document es tirarà endavant amb les aportacions d’ajuntaments, grups d’usuaris, col·lectius implicats i altres grups d’usuaris potencials.

El tren, un transport important al Ripllès
El tren, un transport important al Ripllès | Europa Press
Redacció
27 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:08h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat l’elaboració d’un nou Pla de mobilitat del Ripollès. Així ho ha transmès el subdirector general de Transport públic i Mobilitat, Benjamín Cubillo, al president de l’ens comarcal, Joaquim Colomer, durant una reunió telemàtica.

“Disposar d’un nou Pla de mobilitat del Ripollès permetrà fer una anàlisi profunda de les mancances en l’oferta de transport públic de la comarca amb la finalitat de poder resoldre-les. També permetrà acabar de detectar algunes duplicitats de serveis que hi ha actualment i optimitzar l’oferta i els horaris amb la finalitat de disposar d’una xarxa de transports públics comarcals més eficient”, diu el Consell Comarcal al seu web.

El treball colze a colze del Consell Comarcal i el Departament de Territori i Sostenibilitat amb els ajuntaments i la societat civil seran claus per a la redacció d’aquest pla. En aquest sentit, l’anàlisi de l’oferta i les necessitats de transport públic s’elaborarà amb la informació que aportin els ajuntaments. També es recolliran les aportacions de grups d’usuaris, col·lectius implicats i altres grups d’usuaris potencials.

Una baula d’aquesta reorganització de l’oferta de transport públic és el servei de transport a la demanda, gestionat pel Consell Comarcal del Ripollès amb el finançament del Departament de Territori i Sostenibilitat. Un servei que actualment ja té la continuïtat assegurada, cosa que no era evident després que el desembre passat la Generalitat inicialment no transferís al consell la subvenció corresponent que permetia cobrir-ne anualment el cost.

Calvet ha subratllat ja hi ha tots els “serrells tancats” per a la signatura del nou conveni que regularà el finançament i la gestió d’aquest servei. Per al conseller, aquest document, així com l’elaboració del Pla de mobilitat del Ripollès han de permetre “disposar d’un territori més ben connectat” i no només mantenir el model de transport acordat sinó també anar-lo actualitzant aprofitant el marge de millora. 

De la seva banda, Joaquim Colomer, s’ha mostrat molt satisfet per l’assoliment d’aquesta fita, que considera que sens dubte beneficiarà a tots els municipis del Ripollès i els seus habitants.