Consells de salut

Cinc raons per visitar el teu dentista

La salut bucal està lligada a la salut general

per Marina Bosch Moreno , 1 de juny de 2020 a les 09:00 |
1. Preveure la periodontitis

La periodontitis és una infecció greu de les genives que afecta el teixit tou i a l'os que dona suport a les dents. La periodontitis és freqüent, però a vegades es pot evitar. Normalment es produeix per una manca d'higiene bucal o una mala tècnica a l'hora de raspallar les dents. Raspallar-se les dents com a mínim dos cops al dia (matí i nit), utilitzar el fil dental a diari i realitzar controls amb el seu dentista de manera periòdica pot ser favorable per al tractament de la periodontitis, ja que, un tractament adequat pot prevenir, inclús aturar una malaltia periodontal.


2. Millorar l'aspecte de les nostres dents

Visitar el dentista de manera freqüent ajuda a prevenir càries i que s'acumuli placa bacteriana, ja que ell ens indicarà en quin moment és necessari fer una neteja i podrà diagnosticar una càries sense que tingui més afectació. Millorar l'aspecte de les nostres dents i que ens agradi el nostre somriure és important per millorar la nostra autoestima, per tant també és convenient que una ortodontista tingui control de la malposició o maloclusió de les boques dels més petits (i no tan petits).


3. Evitar el mal alè

Molts casos de mal alè (halitosis) són deguts a una manca d'higiene bucal, malalties dentals i/o periodontals. En aquests casos és necessari fer revisions cada 6 mesos.


4. Bruxisme

L'odontòleg o odontòloga pot solucionar problemes de bruxisme (apretar les dents o fregar-les), És un problema que si no es tracta, pot provocar patologies musculars, dolors, fractures dentals, reabsorció gingival i sensibilitat.

5. Millorar la salut

Està comprovat científicament que la salut bucal està lligada amb la nostra salut general. Una adequada salut dental de la mucosa i gingival preveu certes malalties cardíaques, complicacions de la diabetis i problemes en l'embaràs. El control en l'embaràs, en nens/es i adults és essencial per mantenir un bon estat de salut.

Cal recordar que els infants han de visitar el dentista de manera periòdica encara que sigui per dir que tot està bé, ja que d'aquesta manera s'acostuma a seure a la butaca i no li farà tanta por el dia que s'hagi de realitzar un tractament (en el cas que sigui necessari). És molt important tenir cura de les dents de llet, ja que tenir cura d'aquestes dents és tant o més important que cuidar les dents definitives.

Marina Bosch Moreno
Tècnic superior en Higiene Bucodental

 

Arxivat a:
Consells salut
Participació