coronavirus

Ripoll ha proporcionat Internet a tots els alumnes que no disposaven de connexió a la xarxa

El consistori ha repartit 36 connexions

per NacióDigital , 9 de maig de 2020 a les 13:24 |
Tots els estudiants de Ripoll ja tenen connexió a Internet. | Ajuntament de Ripoll
L’Ajuntament de Ripoll, i en concret la Regidoria d’Educació, ha treballat des de principis d’abril al costat dels centres educatius de la vila per tal d’acompanyar-los en l’inici del tercer trimestre telemàticament. Una de les majors preocupacions girava entorn de l’accés a la xarxa d’aquelles  famílies de la vila que actualment no hi poden accedir per cap mitjà.

Estudiades diferents alternatives i amb el compromís inicial que el Departament d’Educació es faria càrrec de les connexions d’un nombre d’alumnes per centre. Des de l’Ajuntament es va proporcionar connexió, a través d’encaminadors, a 17 alumnes. En data d’1 de maig els centres educatius de Ripoll encara no havien rebut per part del Departament d’ Educació  els lots de connexió per aquells alumnes que s’havien prioritzat.


Davant aquest fet, que no garantia l’equitat dels alumnes de la vila, l’Ajuntament ha procedit a proporcionar la connexió a tots aquests infants i joves, que en total han estat 19 que sumen als 17 repartits anteriorment. Avui mateix s’ha acabat el repartiment d’aquests encaminadors que permetran que puguin seguir els estudis fins a final de curs escolar.

"També ens consta que la campanya #CompartimWifi ha tingut èxit, i vàries famílies  s’estan connectant a través del wifi dels veïns i veïnes. Aprofitem per agrair-los aquest gest de solidaritat", diu l'Ajuntament en una nota.


Paral·lelament, també s’ha posat a la disposició dels alumnes  14 ordinadors, cedits per la Unió Intersectorial, que han sumat als que cada centre ja havia deixat  de material propi.

La Regidoria d’Educació també ha donat  suport logístic a les escoles i l’Institut per repartir material tan tecnològic com escolar. S’han fet més de 250 repartiments que han estat possibles gràcies a la col·laboració de la Creu Roja de Ripoll.

 

Participació