Joaquim Colomer : «Si el Ripollès ha fet les coses bé, per què no pot passar al nivell 1?»

El Consell Comarcal presentarà una queixa al Departament de Salut i demanarà que es tinguin en compte paràmetres com la densitat de població, diu el president de l'ens

Joaquim Colomer, entrevistat a TV3
Joaquim Colomer, entrevistat a TV3 | TV3
NacióDigital
07 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:36h

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, es mostra crític amb la decisió de la Generalitat de proposar mantenir-los al nivell 0 de desconfinament i que haurà d'avalar el govern espanyol."És una notícia molt negativa perquè les dades ens avalen per poder passar a la fase 1 amb 47 casos cada 10.000 habitants", ha dit a l'ACN.

Creu que cal tenir en compte altres paràmetres com densitat de població i els casos positius per poder "sectoritzar" Catalunya i afinar molt més que les regions sanitàries. I alerta que aquesta decisió perjudica l'economia del territori, amb establiments i negocis que porten cinquanta dies sense ingressos. Ha anunciat que presentaran una queixa al Departament de Salut per demanar que rectifiquin.

"No és ni lògic ni coherent que ens assimilin amb altres poblacions que tenen una xifra de casos més elevada", lamenta el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, l'endemà de saber-se que la Generalitat proposarà mantenir la zona al nivell 0 de desconfinament, una decisió que ha d'avalar el govern de Pedro Sánchez.

La notícia ha caigut com un "gerro d'aigua freda" als sectors econòmics de la comarca com hotels i restauració, segons Colomer, perquè ja estaven preparant una represa progressiva de l'activitat. I afegeix que des del territori no s'entén que tenint unes dades positives, com són 47 casos cada 10.000 habitants, no es pugui passar a la fase 1.

I es pregunta: "Si hem fet les coses bé per què no podem passar-hi?". Adverteix que mantenir-los al nivell 0 tindrà conseqüències molt negatives per l'economia de la comarca on molts negocis acumulen més de 50 dies sense ingressos. "Una situació terrible", ha dit.

La setmana passada, ell mateix va criticar que el govern espanyol plantegés la desescalada seguint el model de províncies perquè era un "greuge" pels pobles de muntanya. Defensava que la millor opció seria fer-ho per comarques o municipis perquè són els ens locals els que tenen un millor coneixement del territori.

Una opinió que manté alhora que reclama que es tinguin en compte altres paràmetres com la densitat de població i els casos positius de cada lloc per no ajuntar zones on hi ha situacions molt diverses . Creu que s'ha de "sectoritzar" encara més Catalunya basant-se en les dades i no seguint les regions sanitàries.

La setmana vinent hi haurà una reunió del Consell d'Alcaldes del Ripollès on es formularà la queixa que faran arribar a la Conselleria de Salut demanant que rectifiquin i que proposin passar-los al nivell 1. "Rectificar és de savis i què millor que voler una Catalunya sectoritzada i aplicar a cadascú els barems que li toquen", conclou.