1 de 10
Coronavirus

Portar mascareta al transport públic ja és obligatori

La mesura abasta autobusos, taxis, ferrocarrils i transport aeri i marítim

per NacióDigital, 4 de maig de 2020 a les 13:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'ús de mascareta per prevenir contagis de coronavirus és obligatori des d'aquest dilluns tant en autobusos, taxis i trens o metro com en transport aeri i marítim. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va anunciar el dissabte que, a partir d'avui, seria obligatori aquest element de protecció individual al transport públic, encara que no va detallar que la regulació també afectaria el taxi. Així, segons el text publicat al BOE, caldrà una mascareta que cobreixi nas i boca per a tots els usuaris de transports públics de viatgers en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor.


Pel que fa a conductors i treballadors de transports, cal que portin mascareta tots els que tinguin contacte directe amb els passatgers, així com que tinguin solucions hidroalcohòliques per a les mans.

En el cas concret dels transports marítims, l'ordre ministerial detalla que els passatgers de bucs i embarcacions no caldrà que portin mascareta mentre siguin dins la seva cabina, però sí a fora.


A partir d'aquest matí, s'estan repartint 6 milions de mascaretes als principals nodes de transport públic d'arreu de l'Estat, més 7 milions que el govern espanyol ha facilitat a federacions de municipis i províncies i 1,5 milions lliurades a organitzacions com Càrites o Creu Roja. No hi ha hagut cues ni aglomeracions.  

Participació