coronavirus

MAPA Així es divideix Catalunya en regions sanitàries

El desconfinament del Ripollès dependrà de la de Girona, a la qual pertany

per NacióDigital , 4 de maig de 2020 a les 13:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern espanyol ha acceptat, després de diversos estira-i-arronses, que Catalunya utilitzi les regions sanitàries com a marc de referència pel desconfinament i no pas les províncies, com s'havia informat de primera mà. Les fases de desescalada es podran fer segons les nou àrees que volia el Govern: Terres de l'Ebre, Tarragona, Barcelona ciutat, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Catalunya Central, Lleida, Alt Pirineu i Aran, i Girona.

Aquí podeu consultar totes les regions sanitàries i quins municipis i comarques engloba cadascuna d'elles.  El Ripollès pertany a la de Girona.

 

 

- Alt Pirineu i Aran agrupa sis comarques pirinenques: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran.

- Lleida inclou les Garrigues, Noguera, Pla de l'Urgell, Segarra, Segrià i Urgell.


- La del Camp de Tarragona suma Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

- Les Terres de l'Ebre inclou Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta.


- La de la Catalunya Central agrupa sis comarques, Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès.

- Girona agrupa Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i Selva.

- La de Barcelona, però, es divideix en tres àmbits: Àmbit Metropolità Nord que comprèn l’àmbit territorial del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Àmbit Metropolità Sud que comprèn l’àmbit territorial de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès Sud. Barcelona Ciutat amb els districtes de Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi.
 

Participació