ERC proposa crear la Taula Comarcal de Desconfinament

El Consell Comarcal del Ripollès, liderat per Joaquim Colomer, descarta la iniciativa

NacióDigital
30 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:14h
El grup d’ERC al Consell Comarcal del Ripollès va agrair, al primer ple telemàtic de la corporació, dut a terme dimarts dia 29 d’abril, “la feina ingent realitzada durant la crisis del Covid-19 per part de sanitaris, personal assistencial, personal de la neteja, transport i de la cadena alimentària”. Així ho va apuntar el conseller comarcal, Roger Bosch.

També va lamentar que el president de l’ens “no haver convocat per informar ni debatre qualsevol mesura adoptada durant aquest període de confinament ni als alcaldes i alcaldesses, ni als grups polítics de la oposició". "En aquest sentit creiem que des del territori es podria haver pressionat per evitar la reducció del transport públic que arriba a la comarca, tant trens com autobusos”, va argumentar Bosch.

Des d’ERC es va proposar la creació de la “Taula Comarcal de Desconfinament”, amb la finalitat que els alcaldes i agents econòmics i socials puguin debatre dubtes comuns, tals com la gestió de les futures activitats culturals, els protocols d’accés al medi natural o a les piscines municipals, entre altres. “Creiem que la col·laboració pública i privada, així com social, cultural i associativa ha de ser cabdal pel bon funcionament d’aquesta taula”. Una proposta que no va comptar amb el suport de l’equip de govern que encapçala Joaquim Colomer.

“Creiem que per les característiques de despoblació del Ripollès hem de lluitar per ser els primers de desconfinar-nos. Des del govern del Consell Comarcal demanem que es pressioni a les administracions superiors per ser pioners en l’àmbit del desconfinament. El nostre entorn, amb molta superfície i poca població ho permet”, defensa Bosch.

Molts establiments comercials i de restauració han hagut de tancar aquests dies i en aquest sentit, des d’ERC s’ha proposat que “s’estableixi una bossa de solidaritat comarcal econòmica pel sector de la restauració dels municipis de la comarca, principalment els més petits, per assumir la taxa de recollida de deixalles com a conseqüència d’haver tancat les seves activitats com a conseqüència de l’estat d’alarma. Aquesta bossa econòmica podria resultar la bestreta de la reducció de tones de deixalles no recollides durant la crisi sanitària”, va concloure Bosch.