L’Hospital de Campdevànol rep tres respiradors

La donació té per objectiu millorar el material per tractar els casos greus de coronavirus

Un dels respiradors
Un dels respiradors | Hospital Campdevanol
NacióDigital
23 d'abril del 2020
Actualitzat el 24 d'abril a les 15:07h
L'hospital de Campdevànol ha rebut aquesta setmana tres respiradors per a pacients de Covid-19 i d'altres patologies. Un d'aquests és un respirador mecànic invasiu dissenyat per GasN2 que ha donat l'empresa Servycat de Vic, dedicada al manteniment industrial i noves instal·lacions. Els altres dos són respiradors de campanya preparats per donar suport als hospitals i a les UCI i provenen de l’Institut d'Investigació i Innovació del Parc Taulí de Sabadell (I3PT) i estan dissenyats per Leitat Technological Center, de Terrassa, i el CatSalut.

Des de l'empresa vigatana expliquen que han volgut ajudar al sistema sanitari durant la crisi i que han escollit lliurar-lo a Campdevànol perquè a vegades hi ha "poca sensibilitat" cap a les comarques d'interior o rurals. Els  respiradors són equips que permeten respirar a pacients entubats.

L’Hospital de Campdevànol ja ha començat aquests dies el procés per reiniciar l'activitat després de superar el pic de la pandèmia de Covid-19. Actualment només hi ha nou pacients ingressats per coronavirus, quan n’hi havia arribat a haver fins a 34. Això ha possibilitat tancar una de les dues unitats que hi ha a l’hospital per a pacients amb aquesta patologia.

Aquests dies s’hi ha fet neteja i desinfecció per tal de poder acollir altres pacients. L’Hospital de Campdevànol ha registrat 98 casos de Covid-19 des de l’inici de la crisi, 8 dels quals han estat mortals, i ja s’han donat un total de 49 altes hospitalàries. 

Davant la situació de tenir cinc vegades més d'altes que ingressos, la intenció és reintroduir l’activitat habitual, de forma progressiva, planificant algunes intervencions a l’àrea quirúrgica, sempre que no suposin ingrés hospitalari “per tal de no hipotecar llits”, segons el gerent, Joan Grané. També s’iniciarà alguna activitat a la consulta externa, que es va paralitzar totalment amb la crisi de la Covid-19 sempre, però, de forma molt lenta i gradual. En els darrers dies ja s’ha notat un increment d’urgències de patologies vàries, tenint en compte que fins ara només eren per simptomatologia del coronavirus.