coronavirus

Ripoll proposa a l'Estat que s'eximeixi de pagar l'IVA a les administracions locals

El consistori vol destinar els diners a la compra de subministraments o la contractació de serveis pels ciutadans

per NacióDigital , 21 d'abril de 2020 a les 12:24 |
La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Ripoll insta el govern de l'Estat a fer que els ajuntaments passin de ser subjectes passius d'IVA a ser subjectes "exempts" d'IVA en casos d'interès públic, com la compra de subministraments o la contractació de serveis per a la ciutadania.

En un comunicat, i en el context de crisi sanitària, el consistori explica que això suposaria l'"alliberament" de molts diners que en forma d'IVA van a les arques estatals i "empobreixen" el teixit socioeconòmic local. L'Ajuntament de Ripoll també veu l'exempció com una eina que permetrà incrementar el volum de despesa sense incrementar el pressupost municipal, ja que l'estalvi repercutiria directament en més inversió directa i més serveis per als ciutadans.


A títol d’exemple, l’any 2019 el pressupost municipal de l’Ajuntament de Ripoll va suportar un IVA total de 918.000 euros i la previsió en el pressupost d’enguany en referència a aquest impost ascendeix a 786.000 euros.

L'Ajuntament de Ripoll també demanarà a l'Estat que flexibilitzi de manera immediata la capacitat d'endeutament de les administracions locals i la possibilitat de destinar els romanents de crèdit i les liquidacions positives d'exercicis anteriors a inversió, enlloc de destinar-ho a eixugar deute. Una possibilitat que el govern espanyol veu amb bons ulls, tal com ja ha anunciat. 

 

Participació