Mor per coronavirus Hermenegild Falguera, històric jutge de pau de Gombrèn

També era l'observador meteorològic del municipi

Hermenegild Falguera era jutge de pau i observador meteorològic de Gombrèn
Hermenegild Falguera era jutge de pau i observador meteorològic de Gombrèn
19 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:10h
Ha mort Hermenegild Falguera, històric jutge de pau de Gombrèn i observador meteorològic del municipi. Va morir aquest dissabte a l'Hospital Doctor Trueta de Girona víctima de coronavirus, segons ha confirmat a aquest mitjà l'alcalde Cèsar Ollé.

Falguera feia més de vint anys que era jutge de pau. De fet, l'actual mandat s'acabava aquest setembre i aleshores s'hauria hagut de renovar o substituir. Diversos veïns del poble l'han definit "com el gombrenès més estimat". "El poble està de dol", ha explicat l'alcalde.

A més, era l'observador meteorològic del poble i formava part de la xarxa d'observadors (XOM) del Meteocat. Cada matí acostumava a passar les dades de precipitació i temperatura i les seves fotos -que sovint enviava a NacióRipollès- havien posat Gombrèn al mapa. La darrera foto que va distribuir als mitjans va ser la nevada de primavera que va emblanquinar la comarca el passat 25 de març.
 

La nevada de Gombrèn del passat 25 de març. Foto: Hermenegild Falguera


El Servei Meteorològic de Catalunya ha volgut recordar i agrair la tasca de Falguera. “Volem agrair l'esforç i la dedicació de l'Hermenegild Falguera, vigilant de la XOM de Gombrèn, que ha informat durant molts anys de les situacions meteorològiques del seu municipi, i que malauradament ha traspassat aquest cap de setmana”, han explicat a través de les xarxes socials. El meteoròleg de TV3 Dani Ramírez també el va recordar anit en directe al Telenotícies.
 
Falguera és el primer veí del Ripollès que transcedeix que ha mort de coronavirus fora de la comarca. Fins ara, l'Hospital de Campdevànol -on hi ha hagut set víctimes mortals- havia informat de la derivació de vuit pacients a l'Hospital Doctor Trueta de Girona.