coronavirus

Unió de Pagesos reclama que l'adequació dels mòduls de l'IRPF per al sector equí inclogui el Ripollès

El sindicat assenyala que també van veure afectada la productivitat de les pastures per la sequera de l'any passat

per NacióDigital , 16 d'abril de 2020 a les 10:59 |
El Concurs del Cavall Pirinenc, en una foto d'arxiu | Marcel Urgell
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos reclama que l'adequació dels mòduls de l'IRPF del 2019 per al sector equí inclogui les comarques del Ripollès i la Cerdanya i l'Aran, ja que l'ordre per la qual es redueixen els índex de rendiment per diverses circumstàncies excepcionals, publicat el 6 d'abril, només inclou les comarques del Berguedà, Osona, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell.

El sindicat recorda que totes aquestes comarques de muntanya "van patir el 2019 importants episodis de sequera i que en va quedar afectada la productivitat de les pastures" i, en conseqüència, "el sector extensiu de l'equí". Per això, Unió de Pagesos demana que l'adequació de mòduls de l'IRPF inclogui totes les zones afectades.


D'altra banda, Unió de Pagesos també demana que l'adequació per al sector equí, que passa de 0,32 a 0,16, s'apliqui amb el mateix coeficient a l'Alt Urgell, ja que segons l'ordre en aquesta comarca passa de 0,32 a 0,22.

Unió de Pagesos també compta amb el suport de la Federació d'Associacions del Cavall Pirinenc Català (FECAPI) en aquestes reclamacions per a la correcció de l'adequació de mòduls de l'IRPF.
 

Participació