Ripoll ajorna de cop la Festa Major, la Festa Nacional de la Llana i el Casament a Pagès

L'Ajuntament diu que la situació d'excepcionalitat de la pandèmia no permet fer actes durant el mes de maig

Casament a Pagès de Ripoll
Casament a Pagès de Ripoll | José M. Gutiérrez
NacióDigital
15 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:23h
L'Ajuntament de Ripoll ha anunciat l'ajornament de les celebracions i actes programats per al maig d'aquest any per la situació d'alarma del coronavirus, incloent la Festa Major de Sant Eudald previst entre el 8 i 12 de maig i la Festa de la Llana i Casament a Pagès del cap de setmana següent. La decisió s'ha pres juntament amb la comissió de festes i el Centre d’Iniciatives i Turisme de Ripoll (CIT) tenint en compte la situació d'excepcionalitat per la pandèmia. Tampoc es podran fer activitats que tradicionalment les entitats i col·lectius de la vila programaven durant el maig.

Des de l'Ajuntament de Ripoll remarquen que la situació no permet fixar noves dates al calendari perquè cal seguir l'evolució de la pandèmia i les recomanacions de les autoritats sanitàries. És el cas de la Festa Major de Sant Eudald, que s'havia de fer entre el 8 i 12 de maig. Avancen que aquest any el format serà més reduït i amb menys dies però "mantenint l’essència" de la festa major. "Es comptarà especialment amb les propostes artístiques de casa, i amb les iniciatives de les entitats i associacions de Ripoll", detallen en un comunicat.

Malgrat tot, afirmen que La Comi (comissió de festes) no s'atura i que estan treballant amb un programa d'activitats per fer celebrar un Sant Eudald "des de casa" i amb propostes per a totes les edats centrades sobretot l'11 de maig, dia del patró de Sant Eudald.

Per la seva banda, el Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT) i la resta d’entitats també estan treballant en la recerca de noves dates per tal de realitzar les activitats que s'han hagut d'ajornar per l'estat d'alarma. De moment no s'ha fixat un nou calendari per a la celebració, però es treballa amb la possibilitat que es faci coincidir amb la Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l’Ovella (15 d’octubre). En cas que es confirmés aquesta opció, la celebració de les núpcies es produiria aquella mateix cap de setmana.