coronavirus

Salut reparteix 18.700 testos ràpids a la Regió Sanitària de Girona

Els començaran a fer servir els professionals de l’atenció primària, principalment en usuaris de les residències geriàtriques amb simptomatologia compatible amb Covid-19

per NacióGarrotxa , Olot, 14 d'abril de 2020 a les 10:55 |
Els testos de la Covid-19 es poden fer de forma senzilla a peu de llit. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Regió Sanitària de Girona ja disposa d'un total de 6.260 testos ràpids per a fer proves serològiques de la Covid-19 que s’enviaran a les àrees bàsiques de salut del territori per tal de poder-los començar a utilitzar tan aviat com sigui possible. Aquests testos corresponen a la primera tramesa del Departament de Salut, ja que està previst que n’arribin un total de 18.700 a la demarcació properament.
 

La realització dels testos anirà a càrrec dels professionals de l’atenció primària, que els destinaran per fer proves als usuaris de les residències geriàtriques que presentin simptomatologia respiratòria compatible amb Covid-19.

Els resultats de les proves permetran organitzar internament els centres residencials per tal de separar els pacients positius dels negatius i prendre les decisions oportunes per a evitar el contagi de casos. Els casos positius seran aïllats de manera automàtica dins la mateixa residència o bé el pacient es derivarà en algun altre centre reservat per a pacients positius si a la mateixa residència hi ha dificultats per dur a terme els aïllaments necessaris. Els casos que surtin negatius, seran reconfirmats per una prova de PCR.  

 
Aquests testos ràpids també es faran servir entre la població reclusa del Centre Penitenciari Puig de les Basses que presentin simptomatologia compatible amb el Covid-19, i al centre de menors de Girona.

 
En els testos serològics, els resultats de la prova s’obtenen en només vint minuts i són més fiables en estadis més avançats de la malaltia. Aquests testos es poden realitzar a peu de llit del pacient i són senzills de fer.


 

Participació