El consistori infantil de Ripoll proposa un Sant Jordi de finestres i balcons engalanats

La legislatura d'enguany està marcada pel confinament

NacióDigital
12 d'abril del 2020
Enguany els nens i nenes del consistori ¡nfantil de Ripoll viuen una legislatura marcada pel confinament. Infants de 6è de primària, a punt d’acabar la primària, que tenien molts projectes iniciats i que ara, a causa del tancament forçós a casa, no en poden fer gairebé cap. Però segueixen treballant, i cada dilluns es reuneixen virtualment per seguir amb alguns dels projectes, i per pensar-ne de nous.

Un dels temes que més els ha ocupat ha estat Sant Jordi. A Ripoll, com a la resta de Catalunya, Sant Jordi és un dia festiu, i per les escoles també, que el viuen cada una a la seva manera, però sempre amb l’exterior com a protagonista.

Així que aquestes setmanes de confinament han treballat amb la proposta que l'Ajuntament ha assumit i ha proposat als veïns i veïnes: engalanar els balcons i finestres amb dibuixos de roses, dracs, cavallers, llibres, etc. No importa el què ni la qualitat, es tracta de lluir uns balcons festius per compensar els carrers buits. 

Els escolars han treballat amb un conte, “El misteri del virus de la corona i les trifulgues del  cavaller Ter i les cavalleresses Escanyavirus i Freser per tenir un Sant Jordi festiu”, que s’acompanya de la proposta que demana engalanar balcons i finestres. Ha estat una tasca de  creada de forma col·lectiva i que també els ha ensenyat que hi ha múltiples formes per treballar, sobretot en època de confinament.