Sílvia Orriols abandona el FNC

La regidora de Ripoll considera que el partit no ha estat a l’alçada en la crisi del coronavirus

Sílvia Orriols, en una foto d'arxiu
Sílvia Orriols, en una foto d'arxiu | FNC
NacióDigital
31 de març del 2020
Actualitzat a les 15:34h
L’única regidora del Front Nacional de Catalunya (FNC) a l’Ajuntament de Ripoll, Sílvia Orriols, ha decidit obrir un període de reflexió i abandonar el partit, passant a regidora no adscrita al consistori. La decisió és “definitiva i irrevocable”, tal com ha indicat a les xarxes socials, on també n’ha explicat els motius. 

Orriols lamenta la “submissió” de Catalunya vers l’estat espanyol pel coronavirus, que ens han impedit “prendre les mesures de contenció necessàries”. Per tant, considera que aquest marc de crisi ha demostrat que “necessitem disposar d’un estat independent” que permeti “regular” la immigració i “promoure” el creixement econòmic, entre d’altres.

La regidora opina que l’actual directiva del FNC no ha estat a l’alçada en aquests moments tan complicats i per això ha decidir deixar-ne de ser militant, sortir del grup municipal de la formació a l’Ajuntament de Ripoll i passar a regidora no adscrita.

La resta de partits de Ripoll van acordar un cordó sanitari contra el FNC per aïllar els seus plantejaments xenòfobs. En aquest sentit, la formació no ha aconseguit fins ara aprovar ni una sola de les mocions que ha presentat entre les quals la que instava a prohibir l'obertura d'una mesquita o la que reclamava prohibir el vel a les treballadores municipals.

Els integrants de la llista que la va acompanyar a les passades eleccions municipals (i que no van accedir a l’Ajuntament) també han decidit abandonar el partit.